Την εξαγγελία μεγαλεπήβολων σχεδίων, για την Βιομηχανική Ζώνη του Ασωπού, με άμεση επίπτωση την αναστολή επ’ αόριστον της κατασκευής της Κεντρικής Μονάδας Βιολογικού και Χημικού Καθαρισμού, κατήγγειλε ο Πρόεδρος της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης Βασίλης Αναστασόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Άμφισσας, “Γαλαξίας FM 92,1” και στον δημοσιογράφο Χάρη Μαρκάτο.

Η ΟΚΕ μετά από πολυετείς αγώνες και την ενημέρωση «πόρτα- πόρτα» των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Ωρωπού, πέτυχε την έκδοση δεσμευτικής για τον οικείο Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη απόφασης από το ΣτΕ, που η μη συμμόρφωση προς αυτή συνεπάγεται βαριές ποινικές και αστικές ευθύνες.

Η απόφαση 3943/2015, του Ανώτατου Δικαστηρίου διέτασσε την άμεση και κατεπείγουσα κατασκευή της Κεντρικής Μονάδας, σαν έργο μέγιστης προτεραιότητας, κάτι που θα μπορούσε να υλοποιηθεί μέσα σε 2 χρόνια λόγω της ύπαρξης προγενέστερων μελετών για το συγκεκριμένο θέμα, οι οποίες είχαν παραδοθεί σε προηγούμενες διοικήσεις.

Αντιθέτως, με τα σχέδια του κ. Μπακογιάννη για δημιουργία βιομηχανικού πάρκου προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων και μετά την παρέλευση τετραετίας η Κεντρική Μονάδα μετατίθεται στο απώτερο μέλλον και η τεκμηρίωση όλων αυτών αποτελεί το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί ακόμα Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ούτε για το πάρκο αλλά ούτε και για την κεντρική μονάδα.

Pin It on Pinterest