Με αδιαφανείς διαδικασίες παραχωρήθηκε το Ελληνικό, στην Lamda Development του Ομίλου Λάτση, όπως απέδειξε η έρευνα της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) και σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Αυτό που σκοπίμως αποκρύπτουν από τον Έλληνα πολίτη είναι ότι με τη σκανδαλώδη αυτή σύμβαση παραχώρησης δεν μπήκε ούτε 1 ευρώ στα ταμεία του Ελληνικού κράτους γιατί την περίοδο της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αποκλείστηκαν οι επενδυτές, που είχαν καταθέσει τις μεγαλύτερες προσφορές, για να δοθεί η έκταση στον εν λόγω Όμιλο.

Με το τέχνασμα που χρησιμοποίησαν, η εν λόγω προσφορά, η οποία ήταν κατώτερη του ενός δις – όταν μάλιστα είχαν κατατεθεί προσφορές εικοσαπλάσιας αξίας (!) – καλύφθηκε με εγγυητική του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που σημαίνει ότι η Lamda Development δεν κατέβαλε κανένα αντίτιμο για την παραχώρηση αυτής της τεράστιας έκτασης των 6.250 στρεμμάτων, όσο είναι δηλαδή η έκταση του Πριγκιπάτου του Μονακό.

Επομένως, αποτελεί παραπλάνηση εκ μέρους του Κυρ. Μητσοτάκη να μιλάει για ανάπτυξη και επενδύσεις όταν το ίδιο το κράτος πληρώνει τις πολυδιαφημιζόμενες αποκρατικοποιήσεις.

Αυτό είναι το μοντέλο ανάπτυξης που επαγγέλλεται η ΝΔ;

Pin It on Pinterest