Άπλετο φως τώρα! Ο Πρόεδρος της Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης – ΟΚΕ Βασίλης Αναστασόπουλος, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου, ζητάει από την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες οικονομικές αρχές να δοθούν στην δημοσιότητα στοιχεία για το εάν τα 23 δις του ομολογιακού δανεισμού, που συνάφθηκαν επί περιόδου Καραμανλή, υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών και με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, όταν κατέπεσαν, αν τελικά φορτώθηκαν στους ώμους του Έλληνα φορολογούμενου.

Επίσης για τα «κρυφά» ομόλογα ύψους 160 δις, που εκδόθηκαν υπέρ των τραπεζών και τα οποία ακόμα δεν έχουν καταπέσει, τα ΦΕΚ των οποίων έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης – ΟΚΕ, ο Β. Αναστασόπουλος ερωτά αν ισχύουν οι υπολογισμοί μας, ότι οι τόκοι τους ανέρχονται στα 100 δις κι αν και με αυτό το ποσό έχουν ήδη επιβαρυνθεί οι Έλληνες πολίτες.

Η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης – ΟΚΕ επιμένει να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση του περιώνυμου “Κωδικού 5000” «πιστωτικά έσοδα» του κρατικού απολογισμού, όπου και εντοπίσαμε εξ αρχής την ύπαρξη των 160 δις και να δοθεί πλήρης ανάλυση του συνολικού ποσού του εν λόγω κωδικού, ύψους 771 δις.

Pin It on Pinterest