Το τίμημα της απουσίας μακροπρόθεσμης γεωστρατηγικής πολιτικής πληρώνει η Ελλάδα, με τη μειοδοτική επιλογή της, να αφήσει απροστάτευτη την Κύπρο, όταν η Τουρκία έκανε γεωτρήσεις, στην ΑΟΖ της μεγαλονήσου.

Σειρά τώρα έχει η ελληνική ΑΟΖ, αφού με την παθητική στάση μας, ανοίξαμε τον δρόμο για τουρκικές γεωτρήσεις ανοικτά της Κρήτης, ανέφερε σε δήλωσή του, ο τομεάρχης άμυνας, της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης, Δημήτρης Πουλής.

Παρά το γεγονός, ότι τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας είχαν προαναγγελθεί, δεν υπήρξε καμιά αποτρεπτική ενέργεια από την πλευρά μας, όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνοντας το πολύ χαμηλό επίπεδο προνοητικότητας που διέπει τον χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων.

Εξαιτίας της κρίσιμης κατάστασης, η οποία έχει διαμορφωθεί, η ΟΚΕ θεωρεί σαν μονόδρομο, την κατεπείγουσα ενίσχυση του αμυντικού οπλοστασίου της χώρας, προφανώς με διαφανείς διαδικασίες, τη μόνιμη παρουσία της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας στην Κύπρο και οπωσδήποτε την αποστολή ναυτικών μονάδων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Pin It on Pinterest