Σκοπός της επίσκεψης της Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης – ΟΚΕ στον ακριτικό νομό του Έβρου ήταν η ανακοίνωση συγκρότησης μετώπου κατά της διαφθοράς, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της στον τομέα αυτόν, προκειμένου να συνθλίψει το βρώμικο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και τους εκπροσώπους του στην κρατική μηχανή.
Ταύτιση απόψεων για το κρίσιμο ζήτημα του Τουρκικού προξενείου Κομοτηνής υπήρξε μεταξύ του Προέδρου της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης Βασίλη Αναστασόπουλου και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη κατά τη πρόσφατη περιοδεία τής Ομάδας στην Θράκη.
Και οι δύο συμφώνησαν ότι το προξενείο πρέπει να κλείσει, από την στιγμή που δεν λειτουργεί για να εξυπηρετεί τους Τούρκους ταξιδιώτες, όπως είναι ο επίσημος σκοπός του αλλά τορπιλίζει το ειρηνικό μοντέλο συνύπαρξης των χριστιανών και μουσουλμάνων τής Δυτικής Θράκης.
Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της οικονομικής θωράκισης του νομού, που θα φέρει την πολυαναμενόμενη ανάπτυξη, για να συμπληρώσει ο κ. Αναστασόπουλος ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με την παροχή κινήτρων για την εγκατάσταση επιχειρήσεων, που θα διέπονται από ειδικό φορολογικό καθεστώς, κάτι που θα βοηθήσει στην παραμονή των νέων ανθρώπων στον τόπο τους.

Pin It on Pinterest