Με αφορμή την επίσκεψη Ελλήνων επιχειρηματιών στα Σκόπια και τις εξαγγελίες επικείμενων επενδυτικών σχεδίων στην γειτονική χώρα, η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (OKE) επαναφέρει στο προσκήνιο τις προτάσεις της για τις παραμεθόριες περιοχές, όπως τις είχε ανακοινώσει στο ακριτικό Διδυμότειχο.

Για να σταματήσει το φαινόμενο της ερημοποίησης των συνοριακών περιοχών, όπου μετά την δύση του ηλίου δεν κυκλοφορεί άνθρωπος, είχαμε προτείνει: να δοθούν οικονομικά και φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν εκεί, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, του ΦΠΑ, του κόστους μεταφοράς πρώτων υλών, καθώς επίσης και τις επιδοτήσεις νέων θέσεων εργασίας.

Με δήλωση του ο Πρόεδρος της ΟΚΕ Βασίλης Αναστασόπουλος είχε υπογραμμίσει ότι «θα έπρεπε να είναι δεδομένη η πολιτική στήριξης των συνοριακών νομών για εθνικούς λόγους».

Δυστυχώς, όμως, η έλλειψη στρατηγικής, για την αντιμετώπιση του οικονομικού μαρασμού των εν λόγω περιοχών, όπου ακόμα και οι αγορές ειδών πρώτης ανάγκης γίνονται στα όμορα κράτη, έχει οδηγήσει στην φυγή των επενδυτικών κεφαλαίων, ενώ αυτά θα έπρεπε να έχουν κατευθυνθεί στις ξεχασμένες γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Pin It on Pinterest