Την ανάγκη να ενισχυθεί η εγχώρια πρωτογενής παραγωγή, ώστε το Ελληνικό προϊόν να καταστεί ανταγωνιστικό επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή πολιτικό βαρόμετρο, του ραδιοσταθμού της Κατερίνης, Ράδιο Ενημέρωση 92,2fm και στους δημοσιογράφους Ηλία Χρυσικό και Γιώργο Φουστάνη, ο Επικεφαλής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Βασίλης Αναστασόπουλος.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο ίδιος στη μείωση, κατόπιν κρατικής παρέμβασης, του κέρδους των μεσαζόντων, κάτι που θα αποβεί σε όφελος τόσο του παραγωγού (π.χ. αγρότη και βιοτέχνη), όσο και του καταναλωτή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι “πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα, αφού δεν υπήρχε κανείς λόγος να αυξηθούν βασικά προϊόντα της διατροφικής αλυσίδας, λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου.

Αυτό το οποίο συμβαίνει, δεν έχει καμία σχέση με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, πρόκειται προφανέστατα για εκτροπή από το σύστημα, γιατί αντίκειται στη λογική ένα είδος να πληρώνεται στον παραγωγό για παράδειγμα 10 λεπτά και να φτάνει στο καλάθι της νοικοκυράς 2 ευρώ.

Όπως συμπλήρωσε, μόνο η δυνατή φωνή διαμαρτυρίας και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα θα μεγιστοποιήσουν το πολιτικό κόστος και θα αναγκάσουν τη Κυβέρνηση να αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος.

 

Ακολουθεί η συνέντευξη στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2fm

 

Pin It on Pinterest