Διακριτές αποστάσεις θα πρέπει, πλέον, να τηρήσει η Ελληνική Κυβέρνηση από τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι, μετά το σοβαρότατο ατόπημα που διέπραξε μέσα στο εθνικό μας κοινοβούλιο, ταυτιζόμενος επίσημα με το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) Βασίλης Αναστασόπουλος.

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες για το Προεδρείο της Βουλής, το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως και για το κυβερνών κόμμα, που παρότι γνώριζαν το περιεχόμενο του σχετικού βίντεο, όχι μόνο δεν αντιτάχθηκαν σε αυτό αλλά επέτρεψαν την προβολή του και μάλιστα το χειροκρότησαν, επιδιώκοντας να παραστήσουν τα «καλά παιδιά» στη Δύση και στο ΝΑΤΟ.

Πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη ανικανότητας χειρισμού θεμάτων διεθνούς διπλωματίας, από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, που μάλιστα αμέσως μετά το βίντεο έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση, όπου υποστήριζε ότι ο Ζελένσκι είναι «υπερασπιστής της Δημοκρατίας και της νομιμότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να μην είναι αλληλέγγυη στον ουκρανικό λαό, αφού και η ίδια έχει υποστεί αντίστοιχη εισβολή στην Κύπρο, πριν από 48 χρόνια, κάτι που ο κ. Ζελένσκι φρόντισε να αποσιωπήσει στην ομιλία του, τόσο στο ελληνικό όσο και στο κυπριακό κοινοβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την καταστροφική πολιτική του να λέμε ναι σε όλα, ενώ συγχρόνως επιβάλλεται να υπάρχει μια πιο προσεκτική τοποθέτηση, σε κάθε επιμέρους ζήτημα, που αφορά στην ουκρανική κρίση.

Pin It on Pinterest